CLICK HERE FOR THOUSANDS OF FREE BLOGGER TEMPLATES »

Παρασκευή 20 Μαρτίου 2009

ΓΥΝΑΙΚΑ-ΓΑΤΟΥΛΑ





ΓΥΝΑΙΚΑ-ΓΑΤΟΥΛΑ


Ανήκω στο είδος εκείνο της γυναίκας που είναι δυναμική,ικανή και δραστήρια.Που είναι έτοιμη να τα ''βάλει'' με οτιδήποτε και ότι αναλάβει να το βγάλει εις πέρας.Αυτή είναι η τρομερή ύπαρξη που δεν φοβάται,δεν διαπραγματεύεται την περιφάνεια της και δεν χαλαλίζει την αξιοπρέπειά της σε κανένα και για κανένα λόγο.
Όλα αυτά όμως όσο κρατά η μέρα γιατί μετά...όταν πέσει το σκοτάδι,όταν η δουλειά τελειώσει,όταν όλα όσα είχα να κάνω τα διεκπεραίωσα επιτυχώς και γυρίσω σπίτι,εκεί που μπορώ να βγάλω τη μάσκα μου γιατί δεν νιώθω ευάλωτη,εκεί όλα αλλάζουν.Βλέπω τον εαυτό μου όπως πραγματικά είναι.Μια γυναίκα που θέλει να ακουμπίσει πάνω σε μια σίγουρη αγκαλιά,να κουλουριαστεί μέσα σ'αυτή και να νιώσει ότι δεν μπορεί κανένας και τίποτα να την πειράξει,να την πληγώσει.Ν'ακούσει μια φωνή να της λέει...είμαι εδώ για σένα,μη φοβάσαι...Και με το απαλό του χάδι να διώξει από πάνω μου όλο το βάρος των ευθυνών της καθημερινότητας...Ας είναι μόνο για να περάσει η νύχτα,εγώ θα γεμίσω δύναμη και αύριο θα είμαι πάλι έτοιμη να ριχτώ στη ''μάχη'',θα είμαι η σκύλα(γιατί αυτή είναι η μάσκα''μου)θα τα καταφέρω και πάλι,ως τη νύχτα........
Βλέποντας τριγύρω μου κάποιες άλλες γυναίκες που δεν έκαναν στη ζωή τους τίποτα,δασκαλεμένες να μην αναλαμβάνουνε πρωτοβουλίες κι ευθύνες και χρησιμοποιώντας
έντεχνα το στυλ της χαδιάρας γατούλας,διαπιστώνω ότι ο δρόμος της ζωής γι'αυτές είναι ολόισιος ενώ για μένα που δε χαρίζομαι είναι πολύ ανηφορικός!
Πιο εύκολα είναι όλα όταν τα βλέπεις από την ''οριζόντια''θέση με τα πόδια να μουτζώνουν το Θεό,σιγά τη θυσία θα έλεγε κανείς.Δώσε στους άντρες αυτό που θέλουνε και πέρνεις κι εσύ αυτό που θέλεις χωρίς ούτε καν να κουραστεί το κορμάκι σου!
Ενώ αν θέλεις να είσαι ''μάγκας'',να μη χρωστάς σε κανέναν χάρες και να νιώθεις καλά,τότε έχει πολύ ''κουπί''.Αλλά αξίζει τον κόπο να ξυπνάς το πρωί και να βλέπεις τον εαυτό σου στον καθρέφτη και να λες:μπράβο ρε,έστω κι αν αυτά που κατάφερες δεν είναι και πολλά,είναι όμως σημαντικά γιατί δε θυσίασες την αξιοπρέπειά σου.Δεν κατάπιες τη γλώσσα σου όταν διαφώνησες με τους προ'ι'σταμένους σου,πλήρωσες το τίμημα για όλα σου τα λάθη. Δεν είσαι άχριστη γατούλα διακοσμητικό στοιχείο κάποιου καναπέ,είσαι ΤΙΓΡΗΣ !

6 σχόλια:

dim de schilder είπε...

Απο οτι βλεπω, οχι μονο εισαι άξια και περήφανο άτομο που επιβιωνεις τίμια και με το σπαθί σου,αλλα εισαι και πανέξυπνη!!Καταφερες μεσα σε μια εβδομαδα να εμπεδωσεις και τις τεχνικες λεπτομέρειες του ιστολογίου.
Και πού εισαι ακόμα...
Ειμαι σιγουρος οτι εχεις πολυ φαια ουσια ακομη να καταθεσεις εδω περα..
Εγω θα ειμαι κοντα σου, και θα νιωθω αγάπη και υπερηφάνεια για σενα.

Υ.Γ : Α, και που σαι.. Αλλαξε τα χρωματα απο τα γραμματα του κειμενου γιατι διαβαζονται με δυσκολια.Μην τα αφηνεις κιτρινα...

Eύη Καφούρου Αλιπράντη είπε...

συμφωνώ μαζί σου είμαι και γω δραστήρια και δυναμική. δεν φοβάμαι να ζητήσω τα δίκια μου, αλλά και πολύ ευαίσθητη....
αγχώδης επισης επειδή τα θέλω όλα στην εντέλεια...
είμαι το αμέσως επόμενο ζώδιο από σένα...

Unknown είπε...

Καλημέρα

Πέρασα να σου πω ένα γεια
και ένα ευχαριστώ για το πέρασμά
σου από το Ημερολόγιο Γέφυρας.
Πολύ όμορφο το μπλογκ σου και
η σκέψη και η γραφή σου

Καλή συνέχεια λοιπόν πάντα
δημιουργική

Εδώ θα είμαι να τα λέμε
Έχω κλείσει τα 3 χρόνια στις
επάλξεις των μπλογκ και συνεχίζω

Καλό πρωινό
Φιλιά θαλασσινά

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

ΚΑΛΗΜΕΡΑ.ΟΙ ΠΟΛΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΡΥΒΟΥΝ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΦΑΙΝΕΤΑΙ.ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ.

Eύη Καφούρου Αλιπράντη είπε...

αν γιορτάζεις σήμερα χρόνια πολλά!

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

ΜΠΗΚΑ ΝΑ ΔΩ MHΠΩΣ ΓΙΟΡΤΑΖΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ;ΑΝ ΝΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΣΟΥ ΠΟΛΛΑ.ΚΑΛΟ ΒΡΑΔΥ.

Εδώ με βρίσκουν οι: